Adam Terlepas Kandang

Assalamualaikum mommies.
Dua hari lagi Adam dah masuk setahun setengah. Dah tak boleh lepa langsung. Merayap aje kerjanya. Pantang nampak sliding door bukak aje, mesti nak keluar. This is last weekend. Nenek dan ateh pergi rumah mertua ateh dekat Kuantan. Aku duk ralit dodoikan Aisya, macam dengar Adam panggil-panggil aku. Suara ada, tapi tuannya tak ada. Tiba-tiba Adam jengah dari luar tingkap. "Mama! Mama!" Ya Rabbi, dia keluar ikut sliding door (rumah aku design dia sliding door kat tepi rumah), merayap sampai ke car porch.

Hai Mama!!


Bila dah keluar dekat car porch alamatnya payah dah nak tangkap masuk kandang balik semula. Laju je larinya.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 © Bazilah Azhar Designed by Ayu Barbydol