Product Review: Mandian Bayi Pureen Yoghurt

Hi, produk review lagi. Cam biasa, bila jumpa produk best mesti nak buat review. So, hari ni nak cerita pasal satu produk yang baru-baru ni je aku cuba tapi terus jatuh hati.
Sebelum-sebelum ni memang mandian anak aku tukar-tukar antara Carrie Junior dengan Pureen, supaya tak boring, hehe. Tapi baru-baru ni masa beli barang-barang keperluan untuk anak-anak ternampaklah pulak produk baru ni. Eh, macam menarik jek warna botol dia.
Baby Yogurt - Head to Toe Wash.
Hah, jangan ingat yoghurt ni boleh makan je, boleh buat mandi sekali tau. Dia ada dua jenis, 1. Peach & Cherry 2. Blackcurrent & Plum. Aku sebat dua-dua sekali, botol besar. Selaluya mandian memang kena beli 2 botol besar untuk kegunaan 2 bilik air kat rumah. Pastu beli lagi satu size mini untuk letak dalam handbag. Yelah, time korag pergi berjalan mna-mana, anak pulak 'berry' bak kata Hanis Zalikha. Pastu bilik air pulak takde sabun, kan haru jadinya nanti. Lagi satu Head to Toe Wash ni memang jadi pilihan aku kalau nak beli mandian anak sebab tak suka beli asing-asing baby bath dan shampoo. Renyah. Ni kan senang, sekali picit sental jek satu badan. Still jimat lagi walaupun beli dua botol camni sebab 2 bulan pakai pun belum tentu habis lagi. Harga sebotol kalau dekat kedai 
Balik rumah, memang tak menyesal beli. Memang wangi dan lembut sangat bau dia. Sesuailah untuk bayi, tapi kadang-kadang mak bayi pun teringin nak guna sebab terlalu wangi. Sekarang ni, kalau anak-anak mandi dengan nenek, diorang akan berbau macam anggur, tapi kalau aku yang mandikan diorang akan berbau manis macam buah cherry. Jadi, cium je anak-anak terus tau hari ni anak-anak mandi dengan siapa. Hiks.
P/s: Gambo tu cilok internet sebab bila dah bukak plastik, dah letak dalam bilik air lain-lain ko dah malas nak ambik semula sebab nak snap gambo. Oh Tuhan, blogger apakah yang pemalas seperti ini.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 © Bazilah Azhar Designed by Ayu Barbydol