Dua Jenis Manusia

Kahkahkah. So true kan.
Me, type nombor 1. Kadang-kadang kalau terlampau letih dek aktiviti malam hari (seperti membancuh susu anak, anak bangun main tengah malam, teman anak tengok tv pukul 3.30 pagi dan sebagainya. Hihi, jangan salah faham ye) pernah jugak lepas terjaga tu terlena balik. Tapi bukan makin segar, makin penat lagi adalah.
Mengikut kajian (sorry, dah lupa baca kat mana), adalah sangat tidak disarankan oleh pakar untuk take a nap selepas bangun pagi. Sebabnya, sebaik saja kita lena buat kali kedua, we already in a new sleep cycle which we will not be able to finish. Sebab optimum duration untuk tidur ialah 8 jam kan dan kalau adult tu mungkin kurang sikit. Tapi kita mungkin sempat lelap 5-10 minit je. Sebab tu lah akan rasa sangat penat. Lebih kurang camtulah ikut kefahaman aku. Jadi, celik je mata tu, lekas-lekaslah pergi mandi ea. Jangan tidur balik!

Laki aku, dia type no. 2. Hehehheh. B, jangan marah sayang! I lebiu.


No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 © Bazilah Azhar Designed by Ayu Barbydol