DIY Meja Budak

Assalamualaikum mommies.
Hari tu, adik aku jumpa supplier pallet. Sempat jugaklah berniaga pallet. Sekarang pallet takde stok. Tapi ada lebihan sikit-sikit yang tak sempat jual tu abang teh nak buatkan meja kayu untuk Faris. Yang bestnye baru jek cakap nak buat, esoknya dah siap sebijik meja budak. Maknanya abang teh cuma ambil masa sehari je buat meja ni dan hasilnya comel sangat. Kira cepatlah kan sebab hand made. Bukan ada mesin potong kayu ke apa. Guna gergaji hokkeh. Pastu diketamnya pellet tu kasik licin. Kalau tak abih kena selumbar tangan budak nanti.
 Halus kerja tangannya. Faris pun suka sangat. Niat asalnya nak buat meja jepun. Maknanya boleh duduk bersila je bila nak baca buku ke, apa ke. Tapi meja ni agak tinggi bila Faris duduk kat bawah. So, kena guna bangku atau alas bantal. Tapi bagus jugak buat tinggi sikit, boleh guna sampai besar.
Ada yang berminat nak order?Thihihi. Tapi dah tak ada sample, meja ni along dah angkut bawak balik Dengkil.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 © Bazilah Azhar Designed by Ayu Barbydol