Kek Coklat dan Pinggan


Assalamualaikum mommies.
Nak tau apa jadi dengan kek birthday nenek semalam? Ini yang jadi.

Seorang budak gemuk makan kek dengan gumbira.





                         

                         

                         

                         

                         
Perut dah kenyang. I have better idea what to do with these plates and cake debris.


Jom terlungkupkan pinggan lepas tu penyet-penyet kek ni atas lantai. Mama tak terkata tengok budak gemuk tonyoh kek coklat atas jubin lantai yang putih.
Macam nilah mama. Mai adik ajar mama buat.



Mama, now you understand how right?
 Ok, next. Bila seluruh rumah dah full covered with cake, sekarang jom kita duduk atas pinggan pulak.


First, put your leg on the pinggan, then slowly kita naik atas pinggan. Jangan risau, budak comel takkan dimarahi.




Akhir sekali, mama cakap dah cukup main. Tanggal baju, pergi mandi dengan abah. Mama nak kena servis lantai pulak sebelum orang lain balik rumah. Nanti terkejut pulak diorang balik tengok rumah camni.

Try to appeal mama. Adam nak main pinggan dengan kek coklat lagi.
Mama say no. Appeal declined.
Me. So sad.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 © Bazilah Azhar Designed by Ayu Barbydol