Adam 10 Month

Happy 10 months old Adam!!
Banyak betul cerita Adam masa umur 10 bulan ni. Yang mama paling ingat sekali mestilah masa banjir. Masa banjir tahun lepas, Adam 6 bulan dalam perut mama. Banjir tahun ni pulak, Adam dah nak masuk 10 bulan, baby pulak 5 bulan dalam perut mama.
Bila umur dah makin dekat nak masuk setahun ni, personality dia semakin menyerlah. Kita makin kenal perangai dia. Apa yang dia suka, apa yang dia tak suka. Kalau bab buas tu, jangan ceritalah. Sebelum ni [ADAM 9 BULAN] aku pernah cakap dia masih belum merangkak. Sekarang Adam dah merangkak, itulah yang nenek dengan aki sampai tak terkejar tu. Adam sangat suka senyum, tapi cuma dengan orang yang dia comfortable and familiar with. Sebab tu kalau orang tak kenal, diorang akan cakap bila tengok depan-depan payah betul nak tengok Adam ni senyum. Muka asyik ketat aje. Tapi kalau mama dia upload gambar kat FB mesti elok je dia senyum. Jangan sekali-sekali rampas barang dari tangan dia secara paksa, memang dia akan mengamuk dan payah nak dipujuk. Kalau nak, mintak elok-elok. Adam happy dan ceria sangat kalau ada ramai orang kat rumah dan semua orang main dengan dia dan pay attention dekat dia sorang. Terkekek-kekek dia gelak. Apart from that, Adam pun dah pandai ada feveret person. Aki, abah, nenek, dan orang-orang yang rajin nak melayan karenah dia. Hah, lagi satu bila dah masuk 10 bulan ni suka bebenau bangun main tengah-tengah malam. Adoyai. Let's cekidaut.

Breakfast dengan mama dan abah dekat Baiduri. Tengoklah kelebaran muka dia.



Dengan aki semasa banjir.


Alhamdulillah, walaupun lambat akhirnya merangkak juga.


Sudah pandai merajuk.


With favourite person No.2 Aki.


Dah pandai tolong mama. Tolong buat sepah sebenarnya.


Main air banjir dengan nenek. Favourite person No.1.




Bersama Ummar, teman seperjuangan untuk membuat sepah.

Jangan sampai saya tumbuk awak.

Transform menjadi ulat beluncas seperti Cathy The Caterpillar.


Sudah boleh berdiri. Thank you Allah.


Mula mencuba makanan yang perlu dikunyah; seperti biskut.



Kemaruk selfie (seperti bapaknya).


Last but not least, sangat sukakan pantai (pun seperti bapaknya).










Got mood swing (hah, yang ni sebijik mamanya).





Happy 10 wonderful months Adam. Mama, abah, aki n nenek love you so much.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 © Bazilah Azhar Designed by Ayu Barbydol