Masuk Rumah - Check Kerosakan

Assalamualaikum mommies.

Tadi petang kami masuk rumah. Nak check takut-takut ada kerosakan. Kalau ada kerosakan (rumah ni dah siap lebih 3 tahun), boleh inform kat developer dan diorang akan datang baiki. Nak buat kerja-kerja QC macam ni haruslah bawak abah sekali. 

Pintu depan
Ruang tamu 1
Master Bedroom
Ruang tamu 1 & 2
Ruang Tamu 2
Halaman rumah sebelah kiri
Belakang rumah

Nenek & Adam



Adam tak pedulik orang pun. Dia sibuk dengan kuih dia jek.



Tidak seperti aku dan mama yang excited nak fikir beli perabot dan hiasan dalaman, B dan abah ter'over' excited dengan halaman rumah. Nak bubuh rumput carpetlah, pokok apa nak tanamlah, kat mana nak tanam. Tu abah tengah surveylah tu, mana dia nak tanam pokok ceri dia. Huhu. Abah, abah.


Car porch
Halaman rumah sebelah kanan.



B dah ambil gambar dan tampal sticky note dekat tempat-tempat yang ada kerosakan. Next, nak call developer suruh diorang hantar orang baiki.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 © Bazilah Azhar Designed by Ayu Barbydol